Laeken.Brussels

Laeken.Brussels vliegt er weer in

september 8, 2018 - LB

De zomervakantie is voorbij, ook voor Laeken.Brussels.

Versterkt met een aantal nieuwe bestuurders (Yussef El Azhari, Philippe Lemoine en Barbara Louwagie) staat Laeken.Brussels klaar om er weer helemaal in te vliegen.

In het afgelopen jaar is Laeken.Brussels erin geslaagd om samen met Joss World en de steun van Stad Brussel de website Laeken.Brussels vorm te geven, in te vullen en online te zetten. Via de agenda op deze website en onze facebook pagina’s hebben we de grote diversiteit aan activiteiten in Laken kunnen promoten tot genoegen van vele bewoners. Maar ook de informatie over o.a. de bezienswaardigheden, wandeltochten en -circuits, de bijzondere drink- en eetgelegenheden of winkels en markten, de verschillende burgerinitiatieven en over de diverse sociale media gericht op Laken werden geapprecieerd.

Daarnaast heeft Laeken.Brussels Lakenaars bij elkaar gebracht rond onder andere een kerstpunch tijdens Winterpret op het Willemsplein, de discussies voor de heraanleg van het Bockstaelplein, de herwaardering van het Bockstael treinstation met diverse acties voor een schoon station (bloemenweide berm, kruiswoordraadsel) en de eerste bio-markt van Laken op het Onze-Lieve-Vrouw-van-Laken plein. In twee-wekelijkse koffiemomenten tijdens de zaterdagmarkt in Café La Perle werd er verder gebrainstormd over Laken, maar ook gezellig uitgewisseld en gekeuveld.

Voor het komende jaar zit Laeken.Brussels ook weer vol ideeën. Zo willen we de website verder promoten en verder ontwikkelen door de toevoeging van een aantal interactieve functionaliteiten waarmee gebruikers zelf informatie kunnen droppen. We kijken niet enkel uit naar feedback van gebruikers van de website, maar ook naar hun actieve input voor zaken die nog niet vermeld staan of nieuwe gebeurtenissen of activiteiten die meldenswaardig zijn. Het gebruik van het platform door de verschillende Lakense verenigingen (o.a. door de ter beschikking stelling van een webpagina) zouden we ook graag verder ontwikkelen. Daartoe willen we graag samen zitten met de verschillende verenigingen.

Laeken.Brussels zal ook dit jaar verder mee-ijveren voor een leefbaar, gezellig, veilig, proper en groen Laken. Onder andere door de verdere centralisatie van de informatie van de activiteiten in Laken via de agenda en door de promotie ervan via de diverse sociale media. Maar ook door reportages op de website over wat er in Laken gebeurd, liefst gemaakt door andere bewoners.

Met de nakende verkiezingen heeft Laeken.Brussels een bevraging opgezet van de diverse politieke partijen over hun intenties voor Laken. We kijken uit naar de antwoorden.

De rol van het Bockstaelplein herstellen als een centrale ontmoetingsplaats voor Laken, met groen, speel-, zit-, en drinkgelegenheden blijft een aandachtspunt.

Verder zijn we aan het brainstormen over ideeën om de diverse winkelstraten verder te dynamiseren. Voor kerst doen wij graag opnieuw mee aan een Winterpret, maar deze keer hopen we op een echte versierde kerstboom en dromen we van een ijsbaan op het Bockstaelplein.

Om onze ideeën te kunnen realiseren, hebben we zowel mensen als centen nodig. Daarom hierbij een warme oproep naar jonge en oudere Lakenaars om ons te steunen. Dit kan op verschillende manieren: door lid te worden van onze vereniging (min. 5 EUR fysieke persoon, rechtspersoon min. 10 EUR), door inhoud te sturen (foto’s, informatie, suggesties…), door mee Laken te promoten op de sociale media (onder andere door posts over activiteiten te delen), door actief te helpen bij de organisatie van activiteiten of promotie, door een schenking of door sponsoring.

Geïnteresseerd om op een van deze manieren bij te dragen tot de dynamiek in Laken? Stuur een mail naar info@Laeken.Brussels of spring binnen op een van onze koffiemomenten in Café La Perle (doorgaans twee-wekelijks op zaterdag tussen 10-12u).