Laeken.Brussels

BE HERE in het BYRRH

mei 12, 2019 - Patricia

Zeg niet meer BYRRH, maar wel BE-HERE! Het voormalige distributiecentrum van het Franse aperitief BYRRH, dat enkele decennia lang verlaten stond, word volledig gerenoveerd om zich voor de buurt te openen en te worden wat de inwoners zo lang op hadden gehoopt: een biomarkt en een knooppunt voor artistieke workshops en duurzame productie. Hoe dan ook: “the place to be” voor diegenen die op zoek zijn naar een plek in Laken die vergelijkbaar is met Ateliers des Tanneurs. Die “Tanneurs” staan achter het management van BE-HERE en hopen dat de nieuwe biologische markt veel volk aantrekt, net als zijn oudere broer in de Marollen.

Naast de biomarkt, die op 14 mei zijn deuren opent, zal de BE-HERE een centrale inkoop, een sociale onderneming en een brouwerij huisvesten … en ook vele andere projecten en workshops voor inwoners.

Het publiek zal deze workshops en de biomarkt kunnen ontdekken tijdens het officiële openingsfeest op 19 mei, met verschillende activiteiten zoals „zero waste“ kookworkshops voor families, foodtrucks, initiatie tot jongleren, een bookswap, een kinderhoekje en muzikaal entertainment.

Nog enkele dagen, dan zullen buren en vrienden elkaar in de grote zaal onder het glazen dak in BE-HERE ontmoeten om in de biomarkt boodschappen te doen, nieuwe producten te ontdekken en lokale producten te proeven.

Waar wacht je nog op? Be here bij BE-HERE!

14 mei 11-19 uur: Opening biomarkt

19 mei 11-15 uur: Feestijke opening

 

Lees meer:
Het BYRRH tijdens de open monumentendagen in september 2018